EcuRed, organul online de îndoctrinare cubaneză, are probleme

 In wiki-analizele mele comparative, folosesc ca elemente de comparatie si date despre articole corespondente din EcuRed.
Ma intereseaza sa vad ce informatii le pune la dispozitie despre anumite articole, aceasta "enciclopedie de circuit inchis" numita EcuRed, in raport cu informatiile pe care le au la dispozitie restul cetatenilor lumii, prin intermediul "enciclopediei de circuit deschis" numita Wikipedia.
In ultimele zile insa, "enciclopedia colaborativa cubaneza" a raspuns ciudat la solicitari de-ale mele.
Au fost chiar momente cand chiar am crezut ca monitorizand numarul de cautari, si/sau formulele mele de cautare, m-or fi blocat.
Mai apoi a aparut in cateva randuri, niste avize pe care scria ca ar fi ceva probleme. Mi-a venit ideea sa ii fac o captura (cea pe care o atasez aici):

Captura de ecran din 23.04.2024_22.45.54 (UTC+1)

"Bannerul" din captura zice:
"Atenţie
BAZA DE DATE a fost blocată din motive de întreținere, așa că nu veți putea salva modificările dumneavoastră în acest moment, vă rugăm să ne scuzați pentru acest inconvenient."

Dar azi (12.05.2024) incercand sa caut echivalenta in nationala enciclopedie cubaneza pentru conceptul "Republica Socialista Romania", la cautarea mea a venit ca raspuns ceea ce se vede in captura de ecran, ce urmeaza:
Captura de ecran din 12.05.2024_003331 (UTC+1)

In aceasta captura, anuntul zice asa:
"EcuRed este în întreținere.
Dragi utilizatori:
Dorim să vă informăm că platforma Ecured va intra într-o perioadă de actualizare din cauza lucrărilor pe unele dintre serverele sale. În acest interval, accesul la platformă va fi întrerupt. La finalizarea acestor lucrări, Ecured își va relua funcționarea normală.
Apreciem înțelegerea dumneavoastră și ne cerem scuze pentru orice
neplăceri pe care aceasta le poate provoca.
Cu sinceritate,
Echipa EcuRed".

Eu caut de destul de multe ori pe zi in EcuRed, pentru a compara in primul rand prin numarul de bytes (caractere tipografice) cantitatea de informatie livrata de aceasta "gradina imprejmuita".... consumatorului cubanez de enciclopedie, in raport cu sectiuni lingvistice ale Wikipedia, pe diverse teme precum: 
si multe altele care pot fi gasite consultand "Lista mea de articole create pe 2024". 


Pe mine m-ar bucura daca acest "simulacru de wikipedie", aceasta "gradina imprejmuita" numita "EcuRed", si-ar da obstescul sfarsit si ar lasa loc impartialei"Wikipedii universale", dar ma indoiesc ca autocratia cubaneza va scapa din maini un asa de eficient instrument ce foloseste la mentinerea poporului cubanez pe o anumita directie, in sclavie. 
Ce-o mai fi, om vedea.

Pentru mai multe despre lumea cubaneza vezi articolul meu intitulat: 
dupa cum vor mai aparea noutati pe aceasta tema si in recent fundata pagina a mea web intitulata: 

26.05.2024_19.05 (UTC+1) admin/ayord says:
Azi bilingvizam un articol (Revolta de pe Bounty) si dupa ce am verificat numarul de caractere tipografice al versiunilor lingvistice din Wikipedia, in limba engleza, romana, rusa si spaniola, am dat o cautare sa vad ce mai face EcuRed-ul, pe care-l stiam in coma de vreo luna, dar... nu stii niciodata cand, sau daca, isi revine, daca nu verifici.
Dar azi, mai rau decat pana acum, EcuRed-ul nu a mai raspuns la apel.
.Dupa ce am dat cautare din calculator, am dat si din telefon, si... mi-am zis ca oi fi eu asa... mai urat, asa ca am dat o aceeasi cautare, cu formula "EcuRed", si di telefonul sotiei.
Oricum am dat, oricum am sucit, altceva decat se vede in captura de mai jos, nu mi-a iesit:



E peste o luna de cand tot astept sa reenvieze Ecured-ul, asa ca daca am mai vazut si pozna asta, am mai luat odata la recitit versiunea Wikipedia in limba spaniola a articolului "EcuRed" si am decis sa fac publice, la nivel planetar, observatiile mele.
Ma feresc cat pot de "cercetarile originale" dar in cazul asta, alte dovezi decat cele 8 - 10 capturi ale mele de ecran, luate din 11 ianuarie 2024 si pana azi (26 mai 2024) nu au ramas urme.
Daca as fi avut cum sa ma folosesc de optinea "URL permanent", ma foloseam, dar nu era in picioare decat "URL-ul dinamic" (
 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Egalitatea umană / Igualdad humana

Tatăl meu în Google Maps / Mi padre en Google Maps