Boris Nemțov / Boris Nemtsov / Борис Немцóв (1959-2015)

 Article creado up on 03.03.2022_17.05 (UTC+1 / Paterna, España)

  1. Articol de blog inter-relaționat cu pagina web cu același nume
  2. Artículo de blog relacionado con la página web del mismo nombre:
  3. Blog article related to the web page of the same name:


Singura armă cu care se poate câștiga adevărata libertate umană, este Dreptul.
Cu altfel de armă nu se câștigă libertatea, ci se creează o criminală interdependență (între agresor și victimă).
Țările (orice țară), aparțin cetățenilor lor, în egală măsură (ca în principiul acționarial), și fiecare persoană este datoare să încerce să-și ajusteze (ca pe un costum) țara, pe calapodul său, astfel încât țara lui, să nu-l jeneze pe la nici o încheietură, ci să se simtă în ea, ca peștele în apă.
Țara este pentru fiecare om, ca pântecul matern pentru un făt, și nu este normal să se interpună nimeni în relația dintre făt și pântecul care l-a zămislit.
Nici un om nu trebuie să aibă de suferit pentru exprimarea obiecțiilor sale, alte consecințe decât cele juridice, nici chiar dacă prin ceea ce exprimă, greșește.
Boris Nemtov a plătit cu viața pentru ca și-a exercitat fundamentalul său drept de exprimare. Din punctul meu de vedere este un erou care și-a închinat viața libertății umane, Democrației. Mulțumirile mele, Boris Nemțov!


La única arma con la que se puede obtener la verdadera libertad humana es el Derecho.
Con otro tipo de arma lo que se gana no es libertad humana, sino una condenable interdependencia (entre el agresor y el egresado).
Los países (cualquier país) pertenecen a sus ciudadanos en la igual medida (como en el principio de participación accionaria), y cada persona tiene la auto-obligación a tratar de ajustar (como a un traje) su país, de tal modo que sentirse en su "traje" como el pez en el agua.
Cada país es para cualquier ser humano, como el vientre materno para el feto, y no es normal que nadie interfiera en la relación entre el feto y el vientre que lo parió.
Ningún hombre debe sufrir por expresar sus objeciones otras consecuencias que no son de natura juridica, incluso si en lo que expresa, se equivoca.
Boris Nemtsov pagó con su vida por ejercer su fundamental derecho a la expresión. Desde mi punto de vista, es un héroe que ha dedicado su vida a la libertad humana, a la Democracia. ¡Gracias, Boris Nemtsov!

>

Véase mas / Vezi mai mult / See more / Побачити більше / Увидеть больше:

>

  1. Textul subtitrării din video-ul care este subiectul principal al acestei postări, este acesta:
  2. El subtítulo del video que es el tema principal de esta publicación es este:
  3. The subtitle of the video that is the main topic of this post is this:

" Vladimir Putin știe foarte bine că potențialul militar al Rusiei este foarte slab.

El știe că poate lupta cu Ucraina dar nu este așa de ușor cum crede.

Eu am explicat; economia Rusiei este de 16 ori mai mica decât a Occidentului, și de 4-5 ori mai mică decât cea chineză.

Rusia este imensă ca dimensiune dar potențialul economic și militar este foarte mic.

(Știți... ca la dinozaur, corpul mare dar capul și mintea... foarte mici, de-asta și au murit dinozaurii :) )


Așa că el poate juca teatru, poate blufa, poate arăta cu degetul... poate să-i amenințe pe toți, dar el n-o să poată să facă asta chiar dacă își dorește foarte mult.

Acuma... ce ține de Ucraina, concret;

El se răzbună pe voi pentru revoluția anti-criminală, pentru că l-ați alungat pe hoț de pe scaunul prezidențial și el nu poate să permită să se întâmple asta și cu el, și în al doilea rând el nu vă poate ierta pentru optiunea voastră pro-europeană, de aceea el vă dorește un rău total.


El mare lucru nu poate face, el a vrut să facă Rusia Nouă, de la Donețk până la Odesa, dar nu i-a ieșit nimic, acolo au doar bucățele și firimituri din Donețk și Lugansk ocupate.


Cu asta n-o să se împace, va aștepta un moment potrivit să mai facă vreo mizerie.


De care?...

încă nu știu.

În principiu el încă nu are o strategie globală.

Acest om gândește tactic, nu strategic.


Visul, gândul și dorința lui globală, este să păstreze toată puterea și el va acționa în așa fel încât s-o păstreze pe viață, ceea ce bineînțeles, este foarte rău pentru Rusia, Ucraina... și toată lumea (1523 bytes)


Ăsta e scopul lui principal dar o strategie?... uite toată lumea zice.... că el ar vrea să refacă nația rusă, asta e o prostie!!... dacă era îngrijorat de rușii din Turkmenistan, acolo pe ruși îi dau afară din casă, în Turkmenistan dacă ei nu renunță la cetățenia rusă, de ce acolo nu bagă armata rusă?


Așa, mai departe, cine-i terorizează pe rușii din Donețk sau Lugansk.

Sau în Kiev? nu i-a atins nimeni, acolo mai toți vorbesc limba rusă, inclusiv și guvernul vostru... să mă iertați, dar am auzit cu urechile mele... e o prostie totală, e demagogie absolută!!


Această demagogie este îndreptată pentru a apăra puterea personală și ca răzbunare pentru cei ce ar putea atenta la ea.

Ucrainenii, sunt altfel, ucrainenii cred că sunt urmașii "Sicivî" din Zaporoje, dacă vouă ceva nu vă convine, voi ieșiți în stradă și vă clarificați.


Asta lui Putin nu-i place deloc, de-asta el se răzbună pe voi.


Jurnalistul:

- Cum vedeți sfârșitul lui Vladimir Putin?


- Cred că o să taie și o să spânzure, cred că o să devină și mai crud, și mai imoral.

Chestia e că oamenii odată cu înaintarea în vârstă, nu devin mai buni, ci devin mai răi și toate calitățile lor negative doar se accentuează și este clar din excesul de putere aceste procese de degradare doar se accelerează.

Cine îl poate opri cu adevărat pe Putin cum credeți?

Nici sancțiunile și nici Ucraina

!! Îl poate opri doar poporul său, când rușii vor înțelege că-i conduce acest specimen, un rusofob care bagă singur Rusia în izolare, care singur bagă țara în criză, în conflict cu toți vecinii.


Când poporul rus o să înțeleagă și o să conștientizeze până la capăt atunci o să primească un răspuns adecvat și Putin o să dispară.

Povestea dispariției lui Putin, eu nu o pot să o descriu.

1. Pentru că nu sunt un clarvăzător;

2. Cunoscând istoria diferitelor regimuri autoritare...,ex. Mubarak din Egipt, Gaddafi din Libia, Assad din Siria, însuși Ianukovici de la voi din Ucraina, Lukașenko... ei în diferite moduri au dispărut.

Nu există un scenariu standard de dispariție al dictatorilor.

Pe Gaddafi l-au omorât, Mubarak băgat la închisoare, pe Ianukovici l-ați alungat din țară... pardon, a fugit singur... :)

Nu există un scenariu universal.

De obicei dictatorii sfârșesc tragic.

Eu nu am auzit ca vreun dictator să fi sfârșit cu bine, din aștia nu cunosc. Eu credeam că Augusto Pinochet care încerca să ridice economia în Chile... dar și el a sfârșit tragic, ca dictator.

Toți dictatorii o sfârșesc tragic, dar știți care este problema acestor dictatori? Toți se consideră neasemuiți și consideră că pot evita soarta celor de dinainte, asta poate este o glumă că există această simetrie, dar eu așa cred.

În Memoria lui Boris Nemțov

09.10.1959 - 27.02.2015



  1. Acest text din video, tradus de mine din română în spaniolă, arata așa:
  2. Este texto del video, traducido por mí del rumano al español, se ve así:
  3. This text, translated by me from Romanian into Spanish, looks like this:


.... Vladimir Putin sabe muy bien que el potencial militar de Rusia es muy débil.

Sabe que puede pelear contra Ucrania, pero no es tan fácil como pensaba.

Expliqué; La economía de Rusia es 16 veces más pequeña que la de Occidente y 4-5 veces más pequeña que la de China.

El país es enorme en tamaño pero el potencial económico y militar es muy pequeño.

(Ya sabes... como el dinosaurio, el cuerpo grande pero la cabeza y la mente... muy pequeña, por eso murieron los dinosaurios :) )


Así que puede hacer teatro, puede farolear, puede señalar con el dedo... amenazando a todos, pero no podrá hacerlo, aunque quiera.

Ahora… ¿qué pasa con Ucrania, concretamente;

Se está vengando de vosotros por la revolución anti - criminal, porque echasteis al ladrón de la silla presidencial, y no puede permitir que le pase eso, y en segundo lugar, no puede perdonar vuestra elección europea, por eso os desea el mal total.


No puede hacer mucho, quería hacer Nueva Rusia, desde Donetsk hasta Odessa, pero no le resultó nada, solo están ocupados los pedazos y las migajas de Donetsk y Lugansk.

No se llevará bien con esto, esperará el momento adecuado para hacer otro lío.

¿Cuál?...

Todavía no lo sé.

En principio, aún no tiene una estrategia global.

Este hombre piensa tácticamente, no estratégicamente.

Su sueño, su pensamiento y deseo global, es quedarse con todo el poder y actuará de tal manera que lo mantenga de por vida, lo que por supuesto es muy malo para Rusia, Ucrania... y para todos.


Este es su principal objetivo pero ¿una estrategia?... todos dicen.... que le gustaría reconstruir la nación rusa, eso es estúpido!!... si estaba preocupado por los rusos en Turkmenistán, le dan a los rusos allí fuera de la casa, en Turkmenistán, si no renuncian a su ciudadanía rusa, ¿por qué no ponen al ejército ruso allí?


Entonces, a continuación, quién está aterrorizando a los rusos en Donetsk o Lugansk. ¿O en Kiev? nadie los toco, todos los demas hablan ruso alli, incluido su gobierno... perdonenme, pero lo escuche con mis oidos... es una tonteria total, es una demagogia absoluta!!


Esta demagogia tiene como objetivo la defensa del poder personal y la venganza de quienes puedan prestarle atención.

Los ucranianos son diferentes, los ucranianos creen que son descendientes de los "sicivianos" de Zaporozhye, si algo no le conviene, salen a la calle y se aclaran.


A Putin no le gusta nada eso, por eso se está vengando de vosotros.


Periodista:

- ¿Cómo ve el final de Vladimir Putin?


"Creo que va a cortar y colgar, creo que se volverá aún más cruel e inmoral".

El caso es que a medida que las personas envejecen, no mejoran, sino que empeoran, y todas sus cualidades negativas solo se acentúan, y está claro por el exceso de poder que estos procesos de degradación solo se están acelerando.


¿Quién puede realmente detener a Putin como crees?

Ni sanciones ni Ucrania

!! Solo su gente podrá detenerlo cuando los rusos entiendan que él está al frente de este espécimen, un rusófobo que aísla solo a Rusia, que solo pone al país en crisis, en conflicto con todos sus vecinos.


Cuando el pueblo ruso comprenda y tome plena conciencia, recibirá una respuesta adecuada y Putin desaparecerá.


No puedo describir la historia de la desaparición de Putin.

1. Porque no soy clarividente;


2. Conocer la historia de los diferentes regímenes autoritarios..., ej. Mubarak de Egipto, Gaddafi de Libia, Assad de Siria, el mismo Yanukovych de Ucrania, Lukashenko... han desaparecido de diversas formas.

No existe un escenario estándar para la desaparición de dictadores.

Gaddafi fue asesinado, Mubarak fue encarcelado, Yanukovych fue expulsado del país ... lo siento, se escapó solo ... :)

No hay un escenario universal.

Los dictadores suelen terminar trágicamente.

No he oído hablar de un dictador exitoso, no lo sé. Pensé que Augusto Pinochet, que estaba tratando de levantar la economía en Chile... pero también terminó trágicamente, como un dictador.

Todos los dictadores terminan trágicamente, pero ¿sabes cuál es el problema con estos dictadores? Todos se consideran incomparables y piensan que pueden evitar el destino de sus antecesores, esto puede ser una broma que exista esta simetría, pero yo creo que sí.

En memoria de Boris Nemtsov

09.10.1959 - 27.02.2015



Véase mas / Vezi mai mult / See more / Побачити більше / Увидеть больше:

Video-ul original (dar fara nici un fel de subtitrare) l-am gasit in internet abia azi, 19.03.2022_18.00
El video original (pero sin ningún tipo de subtitulacion) lo encontre hoy, 19.03.2022_18.00.







Comentarios

Entradas populares de este blog

Păcureți (1912). Traiul sătenilor / Păcureți (1912). El nivel de vida de los aldeanos

Despre "Monografia comunei Păcureți" / Sobre la "Monografía de la comuna de Pacureți"

Păcureți 1912. Hora satului / Păcureți 1912. El baile local