In fata lipsei de cunoaștere juridica, romanii au mai multe scuze ca vest-europenii.

 Punct de pornire / Punto de partida: Postare in Facebook .

In fata lipsei de cunoaștere juridica, romanii au mai multe scuze ca vest-europenii.
Deși in fata cutumei juridice... "Ignorantia juris non excusat", nu are nimeni nici o scuza, totusi cetățenii romani beneficiază (cel puțin in opinia mea) de mai multe circumstanțe atenuante decât colegii lor de UE, vest-europeni.
Nu am dispus eu de vreun instrument de măsură mai bun decât Wikipedia, in direcția asta, dar inca de prin 2008-2009, observând eu, ca "roman, sofer profesionist in Spania" catastrofala diferența dintre numărul de articole conținut de "Wikipedia in limba spaniola" (1.818.949 articole, azi) si numărul de articole conținut de "Wikipedia in limba romana" (434.970 articole, azi), mi-am dat seama ca, lucrurile nu vor merge spre bine....

Indiferent ca sunt din interiorul sau din exteriorul acestei profesii, oamenii au un grad la fel de mare de "incultura juridica"

Ma rog, mi-am luat materialul asta... pentru a-l prelucra intr-o pagina web de-a mea, pentru ca acolo am mai multe instrumente. Cu toate astea, este ca si cum as încerca sa golesc oceanul, folosindu-mă de o gălețică din aia de se joaca copii in nisip... see more.


Postare din Facebook - 25.11.2022


Comentarios

Entradas populares de este blog

Păcureți (1912). Traiul sătenilor / Păcureți (1912). El nivel de vida de los aldeanos

Despre "Monografia comunei Păcureți" / Sobre la "Monografía de la comuna de Pacureți"

Păcureți 1912. Hora satului / Păcureți 1912. El baile local