Carte (spaniolă) de bucate / Libro (español) de cocina

Prima ediție a acestei cărți a fost publicată în anul 1950 sub sponsorizarea Secțiunii Feminine, instituția pentru care lucra autoarea sa, Ana María Herrera (1892-1969). Combina această activitate cu aceea de profesoară de gastronomie la Școala de Acasă a Institutului Lope de Vega din Madrid și la alte centre educaționale. 

O distinsă și entuziastă gastronomă”, așa cum a numit-o José Sarrau, directorul Academiei Gastronomilor din Madrid, ea a studiat și a perfecționat tehnica culinară impreuna cu cel menționatl în anii imediat posteriori Războiului Civil.

Marea sa pasiune pentru gastronomie și pentru transmiterea de învățături a inspirat-o să scrie o carte care, spre deosebire de cele existente până atunci, să compileze rețete pentru mesele preparate în mod obișnuit acasă, explicându-le în cel mai simplu și educativ mod posibil, asigurându-se că ingredientele erau accesibile ca preț și, în același timp, să servească la dobândirea unei mai mari îndemânări în utilizarea tehnicilor culinare.

Neavând mijloace proprii pentru a realiza acest proiect, Ana Mª Herrera l-a propus Secțiunii Feminine, iar responsabilii acesteia i-au acceptat propunerea cu entuziasm, fără a-i oferi însă niciun fel de compensație financiară pentru munca sa, ci doar recunoașterea morală a calității sale de autor, care s-a limitat ulterior la primele zece ediții ale lucrării.
/
>
/

La primera edición de este libro se publicó en el año 1950 con el patrocinio de la Sección Femenina, institución para la que trabajaba su autora, Ana María Herrera (1892-1969). Simultaneaba esta actividad con la de profesora de cocina en la Escuela de Hogar del Instituto Lope de Vega de Madrid y en otros centros docentes. «Distinguida y entusiasta gastrónoma», como la llamó José Sarrau, director de la Academia de Gastrónomos de Madrid, estuvo estudiando y perfeccionando su técnica culinaria con el citado durante los años inmediatamente posteriores a la Guerra Civil.

Su gran afición por la gastronomía y la docencia le inspiró la idea de escribir un libro que, a diferencia de los existentes hasta entonces, recogiese las recetas de las comidas que se hacían habitualmente en las casas, exponiéndolas para su ejecución de la forma más sencilla y didáctica posible, así como preocupándose de que los ingredientes fuesen asequibles y que, al mismo tiempo, sirviese para adquirir una mayor destreza en el ejercicio de las técnicas culinarias

Ana Mª Herrera al carecer de medios propios para acometer este proyecto, la autora se lo propuso a la Sección Femenina, y sus responsables lo aceptaron de forma entusiasta aunque sin ofrecerle por su trabajo ningún tipo de compensación económica, sino tan solo el reconocimiento moral de su autoría, que posteriormente se limitó a las diez primeras ediciones de la obra.

>

Manual (spaniol) de gătit / Manual (español) de cocina




Videotutorial in YouTube:







Comentarios

Entradas populares de este blog

Información AYUDA para damnificados por la DANA / Informații despre AJUTOR pentru victimele DANA

Păcureți (1912). Traiul sătenilor / Păcureți (1912). El nivel de vida de los aldeanos

Despre "Monografia comunei Păcureți" / Sobre la "Monografía de la comuna de Pacureți"