Pasaportul imunitar (Pasaporte inmunitario)

 Articol in lucru / Articulo en obra.

Urmare unor dezbateri pe Facebook (si aici) m-am decis să arăt prin intermediul acestui video niște informație pe care este posibil ca mulți dintre cei care cu care într-un fel sau altul îmi intersectez argumentările și contra-argumentările, să nu le cunoască, și sper astfel că după ce cititorul ia la cunoștința informații pe care nu le avea, să își recalculeze... linia de ochire.

/ Luego de algunos debates en Facebook, (y aqui) decidí mostrar a través de este video algunas informaciones de que es posible que muchos de aquellos con quienes de una forma u otra se cruzan mis argumentos y contraargumentos, no los conozcan, y espero que luego de que el lector toma nota de la información que no tenía, vuelve a calcular ... su línea de tiro.


Miscarea unui proiectil / Trayectoria balistica

Vezi video-ul realizat de mine, un video care include in el referiri si la articolul "Pasaport imunitar", dar si alte referiri:
Vea el video que hice, un video que incluye referencias al artículo "Pasaporte inmunitario", pero también otras referencias.


Iar aici este un raspuns al meu pentru a-l pune atat pe peretele meu cat si pentru a raspunde unor comentarii (formatul blog imi permite in alt mod decat formatul Facebook, folosirea de linkuri, de imagini, de vidoclipuri, etc).
/
Y aquí hay una respuesta mía para poner tanto en mi muro como para responder a los comentarios (el formato de blog me permite de una manera diferente al formato de Facebook, el uso de enlaces, imágenes, videos, etc.):


"Restricționările le fac autoritățile (autoritati de noi alese), atunci cand ele cred si nu atunci cand cred persoanele aflate în subordinea respectivelor autorități. Problema este că... te umflă râsul cand vezi că prima definire pe care vreun român a facut-o conceptului "autoritate" a fost aceea că "autoritate, este o opera literara scrisa de I.L. Caragiale". 
Omenirea nu se află nici în fața primei pandemii, și nici a ultimei, chiar eu am adus în fața publicului pe diverse căi, că tot România era dată exemplu ca "oaia neagră a Europei" și prin perioada 1905-1911 (pe timpul unei epidemii de holeră, parcă), diferența principală între "atunci" și acum", constituind-o faptul că acum exista internet. 
Spre deosebire de anul 1911, când autoritățile nu erau autorități ajunse autorități pe principii democratice, ci pe principii autoritariste, autoritatile din vreunul dintre Statele Membre ale Uniunii Europene, din intervalul 2007-2021, sunt autorități constituite pe principii democratice, nu respectă de fapt Democrația, tânjind după autoritarism cu speranța că în așa situație, respectivul doritor nu se va afla în tabăra oprimaților ci se va afla în cealaltă tabără (a opresorilor).
Anti-vaccinistii romani cauta sa exploateze curentul anti-vaccinist, in favoarea nationalismului si in favoarea anti-Union- europeismului.
Principala chestie este ca noi, oamenii, avem "filozofii de viata" distincte, iar asta face sa ne ciocnim... inevitabil, intre noi.
Asa ca... primul articol de care am sa ma ocup pe mai departe (fara a mai dedica timp la altceva), va fi... "Filosofia de viata".
/
Las restricciones las imponen las autoridades (autoridades de nosotros elegidas), y no las personas subordinadas a esas autoridades. El problema es que ... se te hincha la risa cuando ves que la primera definición que un rumano cualquiera hizo a el concepto de "autoridad" fue de forma: "autoridad, es una obra literaria escrita por I.L. Caragiale". 
La humanidad no está frente a la primera pandemia, ni a la última, yo mismo presenté al público por diversas vías, que Rumania también fue ejemplo como la "oveja negra de Europa" y durante  una epidemia de cólera, o algo así) por los años 1905, 1906.
La principal diferencia entre "entonces" y ahora "es el hecho de que ahora existe Internet.
A diferencia de 1911, cuando las autoridades no eran autoridades que se convirtieron en autoridades sobre principios democráticos, sino por principios autoritarios, mientras que las autoridades de cualquiera de los Estados miembros de la Unión Europea, de el periodo 2007-2021, son autoridades establecidas sobre principios democráticos.
En mi opinión, los que no respetan las autoridades democráticamente constituidas, en realidad lo que no respetan es la Democracia, estando ellos añorando el autoritarismo con la esperanza de que en tal situación, la persona deseosa no estará en el campo de los oprimidos sino en el otro campo de los opresores).
Los anti-vacunistas rumanos tratan de utilizar el corriente anti-vacunista por intereses nacionalistas y en contra de la idea de Unión Europea.
Pues la principal cuestión que nos difiere a nosotros, los seres humanos, es la "filosofía de vida" que cualquiera tiene. Por esto, el próximo articulo que voy a crear, es este: "Filosofía de vida". 






Comentarios

Entradas populares de este blog

Păcureți (1912). Traiul sătenilor / Păcureți (1912). El nivel de vida de los aldeanos

Despre "Monografia comunei Păcureți" / Sobre la "Monografía de la comuna de Pacureți"

Păcureți 1912. Hora satului / Păcureți 1912. El baile local