Statul religios / Estado confesional

Statul religios este cel care aderă la o anumită religie, numită religie oficială (biserică de stat sau biserică consacrată). Această situație poate fi pur și simplu rezultatul obiceiurilor și tradițiilor, sau se poate  reflecta în legislația acestuia, în special în Constituția țării.

Faptul că statul recunoaște o anumită religie dreptn oficială nu înseamnă că alte religii nu au voie să fie practicate în mod liber, fie public, fie restrâns la sfera privată. Acea situație este aceea de toleranță sau, respectiv, intoleranță religioasă.

Cu toată toleranța religioasă care ar exista, privilegiile de sprijin și de finanțare guvernamentală pentru o religie de stat au ca rezultat un detriment pentru celelalte religii care sunt prezente pe teritoriul său. (Fragment tradus de admin din articolul "Estado confesional - Wikipedia in spaniola"). Va urma!

/

 El Estado confesional es el que se adhiere a una religión específica, llamada religión oficial (iglesia estatal o iglesia establecida). Esta situación puede ser simplemente resultado de los usos y costumbres o tradición, o reflejarse en su legislación, especialmente en la Constitución del país.

El hecho de que el Estado reconozca una religión oficial, no significa que no se permita practicar con libertad otras religiones, bien públicamente o bien restringidas al ámbito privado. Esa situación es la de tolerancia religiosa o intolerancia, respectivamente.

Aunque por más tolerancia religiosa que exista, los privilegios de apoyo y financiación gubernamental para una religión estatal resultan en menoscabo de las demás religiones que hacen presencia en su territorio. (Fragmento del articulo "Estado confesional - Wikipedia en español"

Vease tambien / De vazut si:

Comentarios

Entradas populares de este blog

Păcureți (1912). Traiul sătenilor / Păcureți (1912). El nivel de vida de los aldeanos

Despre "Monografia comunei Păcureți" / Sobre la "Monografía de la comuna de Pacureți"

Păcureți 1912. Hora satului / Păcureți 1912. El baile local